Ovlašteni serviser plinskih bojlera

 

Servis bojleraBojler-plin doo je ovlašteni certificirani serviser plinksih bojlera.

 

Kada je najbolje, zbog čega i kako često raditi servise ?!

Doba godine u kojem će se napraviti servis nije određeno, ali s obzirom na količinu servisa i kvarova u sezoni, bolje ga je napraviti preko ljeta .

Kod rada bojleri na unutarnje stijenke izmjenjivača taloži se kamenac i ostale nečistoče iz sistema centralnog grijanja, na plamenik pripalne elemente i primarni izmjenjivač taloži se prašina iz okolnog prostora, a sve to skupa rezultira lošim sagorijevanjem i povećanom potrošnjom plina.

Zbog pouzdanog i ekonomičnog rada proizvođači preporučaju servis plinskog bojlera jednom godišnje.

 

Redovni godišnji servisi obuhvaćaju slijedeće radnje :

- Pregled i provjera rada
- Ispuštanje vode i rastavljene
- Rastavljanje plamenika i pripalnih elemenata, i čišćenje istih
- Kemijsko ispiranje primarnog i sekundarnog izmjenjivača topline
- Provjera tlaka u ekspanzionoj posudi za centralno grijanje, i dopunjavanje ako je potrebno
- Provjera ispravnosti sigurnosnih elemenata
- Provjera plinske nepropusnosti detektorom za plin
- Pregled ostalih spojeva u bojleru
- Sastavljanje , punjenje vodom i odzračivanje, puštanje u rad
- Kontrola dimovoda zbog prevencije istjecanja ugljičnog monoksida ( CO )
- Za kondenzacijski bojler izrada analize dimnih plinova i ispis izmjerenih vrijednosti

 

Na tržištu su se pojavili razno razni majstori koji nude servis za plinski bojler po znatno nižim cijenama od postoječih, tako da korisnici u večini slučajeva dobiju i uslugu u skladu sa cijenom, a za istu nisu dobili nikakav popratni radni nalog ili račun.

 

Plinski bojler trebalo bi povjeriti ovlaštenom servisu koji Vam je u mogućnosti izdati račun za obavljeni posao.

 

Zašto?
Vrijeme se promjenilo, zahladilo je i sada je većina ljudi odlučila upaliti grijanje.  Paljenje plinskih bojlera po prvi puta otkriva neke kvarove zbog kojih ostajete bez grijanja upravo u trenucima kada Vam je potrebno.
Svi poznajemo nekoga kome je bojler zaklazao upravo u jednom takvom nezgodnom trenutku.  Gotovo svatko tko je imao nepouzdani bojler upoznat je sa strahom od otkazivanja i to baš na dan kada nemate nikakvu mogućnost pozvati servisera.  Koji je najbolji način izbjegavanja takvog razvoja događaja?
Ukratko, odgovor je redovito servisiranje Vašeg bojlera. Većina proizvođača preporučuje da servisirate bojler jednom godišnje, ali za nove modele dovoljno je i jednom u dvije godine.  Najvažnija stvar je da ga servisirate.  Pod servisiranje ne mislimo deset minutnu provjeru sigurnosti već temeljito servisiranje uređaja.
Ukoliko vaš serviser provjeri kroz 15-ak minuta protok i ostale stvari letimično, te Vam da račun, možete biti gotovo sigurni da je napravio samo osnovni sigurnosni pregled.  To je bez sumnje iznimno važan pregled, ali neće pomoći pri otkrivanju težih kvarova sve dok se oni ne dogode.

Platite za ono što ste mislili da je pregled i onda se Vaš bojler pokvari.


Ono što zaista trebate je kompletan pregled. Ovo će oduzeti ponešto vremena (najmanje 1 sat), i uključivat će rastavljanje bojlera,provjeru i čišćenje svih dijelova, ponovno sastavljanje , testiranje, i generalni pregled za otkrivanje potencijalnih problema. To također uključuje i pregled protoka plina koji je temelj svega.
Ukoliko napravite ovakav servis, ne samo da ćete biti sigurni da bojler radi najnormalnije i ne predstavlja nikakvu opasnost za Vas i Vašu obitelj; nego isključujete mogućnost skorijeg kvara, i rad na najvišoj razini, i najniže moguće račune za plin.
Sve radove na Vašem plinskom bojleru mora odraditi registrirani serviser plinskih koji je kompetentan da kvalitetno obavi posao.  Cijene variraju s obzirom na starost i tip .  Vjerojatno možete i uštediti novac ukoliko slopite ugovor o održavanju sa serviserom.